Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Случаят „Негован“: Полицията проверява за още жертви на задържаните

Закон и ред

Случаят „Негован“: Полицията проверява за още жертви на задържаните

Снимка:

Правят се анализи на информация за безследно изчезнали няколко години назад, заяви заместник-шефът на Главна дирекция Националната полиция ст. ком. Николай Хаджиев

Полицията проверява дали няма още хора, които да са станали жертва на извършителите на двойното убийство на възрастно семейство от София. Това заяви заместник-шефът на Главна дирекция Националната полиция ст. ком. Николай Хаджиев пред Нова ТВ, като подчерта, че към момента няма данни за други убийства.

На разследващите са били необходими около 10 дни, за да разплетат случая „Негован“. По него работили около 70 служители на МВР след получаването на сигнала за откриването на останките на 17 август.

Няколко дни по-късно вече имало заподозрени и започнало тяхното наблюдение. То продължило шест дни преди ареста. През това време Шляпашки и Нанчев водели абсолютно нормален начин на живот – работели и се прибирали при семействата си. Междувременно полицията прави изключителен по обем анализ на данни за невзети пенсии и имотни сделки.

В крайна сметка е доказано, че жестокото престъпление е извършено за пари. Убийците мислели, че жертвите държат в апартамента си парите от продажбата на жилище в кв. „Гоце Делчев”. Сделката била изповядана миналата година и получената от възрастните хора сума не била малка, поясни зам.-шефът на полицията. Оказало се обаче, че парите не са в жилището, в което застреляните живеели. Затова арестуваните отмъкнали оттам само вещи на обща стойност 4000 – 5000 лева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още