Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Служител на аквапарка в Приморско на съд за смъртта на 18-годишен турист

Закон и ред

Служител на аквапарка в Приморско на съд за смъртта на 18-годишен турист

Снимка:

Пострадалият и момчето след него са преминали през пързалката в неправилно положение

Разпоредител от аквапарка в Приморско се изправя пред Бургаския окръжен съд утре. Той е подсъдим за смъртта на 18-годишен турист, загинал при спускане от атракциона "Голямото цунами" на 8 август 2019 г.

Според разследващите обвиняемият е нарушил Наредбата за условията и реда за устройство, безопасността и техническите изисквания към съоръженията, поставяни в увеселителни обекти и Правилникът за ежедневна работа на разпоредители, предоставяйки възможност на посетител да се спусне по пързалката „Голямото цунами“ без да се увери, че пострадалото момче е напуснало пързалката и е в безопасност.

В допълнение разпоредителят в аквапарка не е забранил на пострадалия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в неправилно положение – легнали по корем и с главите напред. В резултат от тези нарушения, в средата на пързалката настъпил удар в областта на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна травма на пострадалия, довела до неговата смърт, твърдят от прокуратурата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още