Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Служители от Антикорупционната комисия на Цацаров влязоха в община Хаджидимово, проверяват обществени поръчки

Закон и ред

Служители от Антикорупционната комисия на Цацаров влязоха в община Хаджидимово, проверяват обществени поръчки

Снимка:

Служители от Антикорупционната комисия са влезли в община Хаджидомово, съобщава „24chasa.bg“. Те изземат документи във връзка с обществена поръчка за закупуването на супер луксозен автомобил – „Mercedes-Benz S350d“, версия лимузина, на стойност хиляди левове.

Проверката е след сигнал, че обществената поръчка е изготвена така, че да бъде спечелена от конкретен търговец, а параметрите на автомобила да отговарят именно на въпросния луксозен модел. „

Припомняме, че кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев бе замесен и в друг финансов скандал. Кметът от БСП, който е приближен на Корнелия Нинова е получавал евросубсидия за построяването на голяма къща за гости за дъщеря си, като е получил кредит без никакво обезпечение от частна банка, за да бъде одобрен от фонд „Земеделие“.   

Къщата се води собственост на фирма - ЕТ „Катерина Терзиева“, дъщерята на кмета. С банката, осигурила гаранцията за кредита, Терзиев има повече от топли връзки. Финансовата институция има офис в къщата на кмета. Същата банка обслужва общината.

Според хора в управата на града пък той е принудил и второстепенните разпоредители, както и служителите на общината да си получават заплатите в тази банка.

Дъщерята на кмета към момента на искането на гаранцията е управител и на друга фирма – – „Спринт АТ“ ЕООД, която има около 75 000 лв. задължения към НАП. При подобен резултат никоя банка не би дала какъвто и да било кредит.

Миналата година фирмата е прехвърлена на свата на кмета Атанас Александров Манахов, който обаче я прехвърля на Величко Караасенов. Въпросният мъж е от ромски произход от гърменския кв. „Кремиковци“, който освен безработен, е и малоимотен.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още