Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Данаил Кирилов: Септември ще изпълним исканията на надзирателите в затворите

Закон и ред

Данаил Кирилов: Септември ще изпълним исканията на надзирателите в затворите

Снимка:

След първи септември ще бъдат намерени възможности за увеличаване на щатовете за затворите поне с 200 бройки

След разговор с министъра на правосъдието Данаил Кирилов служителите на затворите обявиха, че засега се отказват от протеста, за който бяха готови още днес, съобщи БНР.

До първи септември служителите на затворите остават в протестна готовност. Това заяви Ивайло Григоров от Синдиката на служителите на пресконференция пред сградата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в София.

Сутринта той е получил обещание от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, че след първи септември ще бъдат намерени възможности за увеличаване на щатовете за затворите поне с 200 бройки.

„Гарантира поне това - отпускат 200-те бройки, дата 1 септември, ще ги има заложени в двете щатни разписания, което означава, че ще могат да бъдат обявени конкурси. Нуждата от тези бройки, от миналата година сте наясно, видяхте, бягствата от общежития от открит тип, големите затвори в страната също са доста претоварени, ясно доказателство за това са нивата на извънреден труд, който полагат служителите“, коментира председателят на ССЗБ Ивайло Григоров.  

 


Коментари (1)

Нино Бе тоя още ли е министър?
03.08.2020 13:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема