Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Смела служителка на банката в Дупница е заключила обирджията, който е задържан

Закон и ред

Смела служителка на банката в Дупница е заключила обирджията, който е задържан

Снимка:

По данни на полицията той е 40-годишен

Полицията е успяла да задържи предполагаемият извършител на грабежа на банков клон в Дупница. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мъжът е на 40 години. Той е арестуван с полицейска заповед.

Сигналът за извършен въоръжен грабеж е постъпил в полицията малко след 14:10 ч. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, Районно управление – Дупница и Главна дирекция „Национална полиция“.

Мъжът е влязъл посред бял ден в банката като преди това е обиколил още няколко. Попаднал в клон, в който няма въоръжена охрана и щом забелязал това, извадил пистолет, пише Нова телевизия.

Той е стрелял, след като служителка успяла да го заключи, докато се е намирал в паричния салон.

„Успял да влезе в помещението, където е касата, като е блъснал и ударил служителката. Тя обаче го е заключила в касата и той след това използвал оръжие, за да напусне помещението”, обясни Анета Стоева от Районната прокуратура.

На излизане от банката мъжът е заснет от случаен минувач. Кадрите бяха разпространени в интернет.

„Нашият автопатрул реагира за 1.53 мин и установява, че касиерката е силно притеснена и уплашена, помогнал ѝ е да седне и забелязал само, че има дупка от огнестрелно оръжие в касовото помещение. Доколкото разбрах, бил е заключен вътрe, и за да излезе оттам е възпроизвел изстрел“, уточни мениджърът на охранителната фирма Росен Димитров.

Мъжът е бил задържан 2 часа след обира в поляна край един от кварталите в Дупница. А от полицията подчертаха смелостта на служителката, заключила мъжа при касата.

„Изключително смела постъпка. Поздравявам я, справила се е добре със ситуацията”, каза Михаил Джаджаров от РПУ – Дупница.

Все още не е ясно дали арестуваният е криминалнопроявен. Той ще остане в ареста за 24 часа.

А открадната сума тепърва ще се изяснява, както и мотивите за престъплението.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още