Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Собственикът на сръбския автобус, катастрофирал на магистрала „Тракия“ с над 100 нарушения

Закон и ред

Собственикът на сръбския автобус, катастрофирал на магистрала „Тракия“ с над 100 нарушения

Собственикът на сръбския автобус, катастрофирал на магистрала Тракия с над 100 нарушения - Tribune.bg
Снимка:

Собственикът на катастрофиралия на магистрала „Тракия“ сръбски автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения, съобщава БГНЕС.

При проверката на собственика и на наемателя, който има лиценз за транспорт на пътници, сръбското вътрешно министерство е открило общо 103 нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при тахграфа и др..

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари.

На 14 август сръбския автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала „Тракия“ в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Днес две деца, които бяха транспортирани от Старозагорската болница в столичния „Пирогов“ ще бъдат транспортирани с два хеликоптера в Сърбия. А съдът в Стара Загора ще разглежда мярката за неотклонение на шофьора на автобуса.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети