Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Софийският апелативен съд остави в ареста Кристиан Николов

Закон и ред

Софийският апелативен съд остави в ареста Кристиан Николов

Снимка:

Според магистратите има опасност Николов да се укрие

Кристиан Николов, причинил катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков остава в ареста, реши Софийският апелативен съд. Исканията на защитника му за "домашен арест" с електронна гривна не бяха уважени, съобщи "24 часа".  Въпреки чистото си съдебно минало и добрите характеристични данни, Николов е обществена опасност, може и да извърши друго престъпление, стана ясно в съда.

Николов е в ареста от април месец. Тогава джипът му, с висока скорост - 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен, докато чака в колата си на червен светофар край столичен мол.  Освен това 22-годишният мъж е бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства - свидетелите, записите от камери и наркотиците в кръвта му. Джипът на Кристиан е бил технически изправен и той е имал възможност да го управлява и да спре преди удара. Имал е пряка видимост, видял е червения светофар и колата на Цветков пред него, сочат събраните доказателства по разследването. 

Преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още