Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Софийският градски съд има нов председател – Алексей Трифонов

Закон и ред

Софийският градски съд има нов председател – Алексей Трифонов

Софийският градски съд има нов председател – Алексей Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Магистратът е наказателен съдия в апелативния съд

Алексей Трифонов е новият председател на Софийския градски съд. Той получи подкрепаната на 9 от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Другият кандидат – Евгени Георгиев получи подкрепата на четирима от членовете на ВСС.

До момента Алексей Трифонов е наказателен съдия в Софийския апелативен съд, а Евгени Георгиев правораздава в градския съд. 

Днес кандидатите бяха изслушани от съдебните кадровици.

Пред ВСС Алексей Трифонов посочи, че най-сериозните проблеми на СГС са сградният фонд и голямата натовареност на магистратите. Според него Съдебната палата не може да събере всички институции, които се помещават там. Решение би било нова сграда. Той заяви, че съдът се нуждае и от още нови магистрати.

Алексей Трифонов е завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Има над 20 години съдийски стаж. Първо е работил като следовател, а от 1999 г. е съдия – първо в Софийския районен съд, след това в Софийския градски и Софийския апелативен съд, където е от 2009 г.

Софийският градски съд остана без титулярен ръководител през есента на 2017 г., когато бившият му председател Калоян Топалов изненадващо подаде оставка.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати