Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Софийският градски съд има нов председател – Алексей Трифонов

Закон и ред

Софийският градски съд има нов председател – Алексей Трифонов

Софийският градски съд има нов председател – Алексей Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Магистратът е наказателен съдия в апелативния съд

Алексей Трифонов е новият председател на Софийския градски съд. Той получи подкрепаната на 9 от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Другият кандидат – Евгени Георгиев получи подкрепата на четирима от членовете на ВСС.

До момента Алексей Трифонов е наказателен съдия в Софийския апелативен съд, а Евгени Георгиев правораздава в градския съд. 

Днес кандидатите бяха изслушани от съдебните кадровици.

Пред ВСС Алексей Трифонов посочи, че най-сериозните проблеми на СГС са сградният фонд и голямата натовареност на магистратите. Според него Съдебната палата не може да събере всички институции, които се помещават там. Решение би било нова сграда. Той заяви, че съдът се нуждае и от още нови магистрати.

Алексей Трифонов е завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Има над 20 години съдийски стаж. Първо е работил като следовател, а от 1999 г. е съдия – първо в Софийския районен съд, след това в Софийския градски и Софийския апелативен съд, където е от 2009 г.

Софийският градски съд остана без титулярен ръководител през есента на 2017 г., когато бившият му председател Калоян Топалов изненадващо подаде оставка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати