Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Софийският районен съд призовава: Дистанционно подаване и получаване на книжа и документи

Закон и ред

Софийският районен съд призовава: Дистанционно подаване и получаване на книжа и документи

Софийският районен съд призовава: Дистанционно подаване и получаване на книжа и документи - Tribune.bg
Снимка:

Софийският районен съд призовава гражданите и адвокатите, страни по дела в Софийски районен съд да се възползват от възможността за дистанционно подаване и получаване на книжа и документи, както и за извършване на справки по вече постъпилите и образувани дела, съобщиха от съда. Причината е усложняващата се епидемична обстановка.

От съда молят участниците в съдебните производства да посочват електронен адрес за получаване на съобщения, както и телефони за връзка за своевременното им уведомяване в случай на отлагане или пренасрочване на делата.

Съдебни книжа по граждански дела и наказателни дела могат да се подават на следните имейли: documents.go@srs.justice.bg - за граждански дела и documents.no@srs.justice.bg - за наказателни дела.

От съда посочват още, че с цел недопускане на струпване на хора, участниците в съдебни заседания се допускат в сградите на съда не по-рано от 20 минути преди началото на съдебното заседание, за което са призовани. Всички посетители на съда трябва да бъдат с поставени предпазни маски. Няма да се допускат лица с признаци на респираторни заболявания - хрема, кашлица и други грипоподобни симптоми.

Работното време за работа с граждани на службите е от 09.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа. След приключване на съответната дейност, посетителите на съда следва незабавно да напуснат сградата, посочват още от районния съд.

За съдиите е въведена дистанционна форма на работа съобразно необходимостта от явяването им в сградите на съда за участие в съдебни заседания и обявяване на съдебни актове.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати