Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецакция и полицейска блокада в Дупница след изчезването на Янек

Закон и ред

Спецакция и полицейска блокада в Дупница след изчезването на Янек

Снимка:

Операцията се ръководи от прокуратурата

Тече спецоперация на територията на Дупница. Акцията е заради разследването по изчезването на 43-годишния Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли, съобщава БГНЕС. Градът е под полицейска блокада като на всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Националната полиция и отряда за борба с тероризма. Проверяват се автомобили, автокъщи в района, заведения и хотели.

От рано тази сутрин униформени са направили блокади в квартал „Ценеви”, на входа на парк Рила и пред базата на задържания Васил Капланов – Каплата. Блокирано е и село Крайници. Именно в това село е засечен джипът на Капланов на 31 юли, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

Над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсват ожъната нива край село Крайници, по пътя близо Дупница. Операцията се ръководи от прокуратурата. Очаква се по-късно и главният прокурор Иван Гешев да посети мястото на разследването.  


Коментари (1)

иванов кой плаща акцията?
29.08.2020 00:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още