Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СПЕЦАКЦИЯ: Проверяват се офиси на кабелни оператори в страната

Закон и ред

СПЕЦАКЦИЯ: Проверяват се офиси на кабелни оператори в страната

Снимка:

Смята се, че операцията е срещу пиратството

Офиси на кабелни оператори в различни градове в страната се проверяват. В няколко градове служители на жандармерията и ГДБОП са претърсили офиси на различни местни телевизии. Според Нова ТВ в операцията участват и от Европол. Предполага се, че акцията е срещу нелегално разпространяване на видеоматериали, като са нарушени авторските права и укриване на абонати.

Претърсвания и изземвания са извършени в офисите на „Кабел САТ–Запад“, съобщава БГНЕС. Тя оперира в Кюстендил, Благоевград, Дупница. Данни има за претърсване на офисите на оператора в Благоевград и Кюстендил.

Акция се провежда и в офисите на бургаската кабелна телевизия RN, съобщава 24 часа. Пред изданието собственикът Георги Стоянов обяви, че акцията е по сигнал на големите оператори, защото те имали интерес от това. По думите му големите оператори са се обединили в организацията Тера про.

Над 10 офиса на малки кабелни оператори са били претърсени, съобщава още БГНЕС. Според агенцията акцията е била и в Дупница, Сандански, Гоце Делчев, Крупник, Кърджали и Хасково, и др.

Корпоративни интереси стоят зад обиските на офиси на кабелни оператори в Югозападна България, коментира адвокат Емил Василев. Той е правен консултант на двете най-големи браншови организации в България – Клуб 2000 – Национално сдружение на малките и средни кабелни оператори (НСМСКО) и браншовата асоциация на Българските телекомуникационни оператори.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив