Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Специализираният съд върна в ареста Маринела Арабаджиева

Закон и ред

Специализираният съд върна в ареста Маринела Арабаджиева

Специализираният съд върна в ареста Маринела Арабаджиева - Tribune.bg
Снимка:

Специализираният съд е излязъл с решение на 15 юли за повторно задържане на бизнес дамата Маринела Арабаджиева, след като в края на май бе решено тя да бъде освободена незабавно от ареста, съобщава бТВ.

В продължение на месец и половина подсъдимата е била под домашен арест в жилището ѝ, което не е напускала, т.е. не е нарушила по никакъв начин мярката.

Прокуратурата изразява съмнение, че Арабаджиева може да се укрие или извърши престъпление. Мотивът за повторното задържане е неоснователен и адвокатите ѝ определят действията срещу нея като репресия и нарушаване на човешките права.

„Това решение е в противоречие със закона и конституцията, защото мярката за неотклонение е само, ако има опасност, лицето да се укрие или да извърши престъпление. В противоречие е с всички принципи, не обслужва процеса, а очевидно обслужва друга цел“, коментира Ина Лулчева, адвокат на Арабаджиева.

 


Коментари (1)

кесо Пак "репресии" на "невинно пострадали" червени олигарси. Това вече не се търпи. Както бе казал героят на Смирненски навремето - на крак братя "подтиснати" червени олигарси, на крак.
16.07.2020 16:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати