Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецификациите на закупените автомобили са занижени по времето на Пламен Узунов

Закон и ред

Спецификациите на закупените автомобили са занижени по времето на Пламен Узунов

Снимка:

„Към средата на февруари 2017 г., по време на служебния министър, се взе решение, че тези спецификации трябва да бъдат занижени. Има документи, те са в досието на обществените поръчки.“ Това заяви призна пред журналисти в парламента вътрешният министър Христо Терзийски, коментирайки разкритията, които се правят в доклада на ОЛАФ, свързани с проведената обществена поръчка за закупуване на автомобили. Февруари 2017 г. е времето на служебния министър Пламен Узунов.

Терзийски заяви, че все още няма официално постъпила информация по случая в МВР, но е запознат с доклада и изявлението на директора на ОЛАФ.

„Наказанието, което ще ми бъде наложено е затова, че са променени техническите изисквания от тези, които бяха първоначално заложени“, обясни министър Терзийски.

Той припомни, че тогава са искали да бъдат закупени 350 автомобила, а от най-висок клас, подобни на тези на колегите от „Гранична полиция“, но били помолени да променят спецификациите, за да се спестят пари на Европейския съюз, което според него е било ненужно.

Терзийски каза, че в момента Специализираната прокуратура работи по досъдебно производство и вече дори се разпитват служители на ведомството, имали отношение към процеса.  


Коментари (5)

Пацо "...но били помолени да променят спецификациите, за да се спестят пари на Европейския съюз."
Остава да заявят, че ЕС ги е помолил да Му спестят от парите, които Той е дал целево... Висша грижа и висша съвест!
Баси и циничната наглост!
11.02.2021 17:03 / Отговор
Спецификацията е част от техническата документация на автомобила, и тя не може да бъде "занижена" . Прост народ, слаба държава.
11.02.2021 18:18
ОЛАФ ОСВЕТИ КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ НА КОМУНИСТА РУМЕН РАДЕВ......................... БРЮКСЕЛ МУ КАЗВА, ЧЕ НЕ Е ЖЕЛАН В ЕВРОПА, ЗАЩОТО ОПРАВДА АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ ОТ ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ НА ПУТИН.........
СКРИЙ СЕ В ШЕСТА ГЛУХА....... НЕ СЕ НАТРАПВАЙ ТАМ, КЪДЕТО НЕ СИ ЖЕЛАН............
11.02.2021 19:02
прости тролове слаба държава е по-точно. Спецификацията е част от документите за обществена поръчка и съдържа минималните изисквания, на които трябва да отговаря продукта за да се разгледа офертата. Разбира се, че може да бъде занижена така че да могат да се оферират автомобили с по-ниски технически характеристики.
11.02.2021 23:02
Алоооу, "спесификацията", може, може ... ,попадне ли дори и за кратко в ръцете на Фатмака малко власт, всичко е възможно! Не бързай, от ОЛАФ и Европейската прокуратура имат достатъчно време да го докажат !
11.02.2021 21:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още