Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецоперация в София срещу разпространението на наркотици около училищата

Закон и ред

Спецоперация в София срещу разпространението на наркотици около училищата

Спецоперация в София срещу разпространението на наркотици около училищата - Tribune.bg
Снимка:

От началото на март са проверени общо 5066 училищни райони

На територията на София от тази сутрин се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества в районите около училищата, съобщиха от прокуратурата.

3101 специализирани операции по противодействие на разпространението на наркотици са проведени в страната след разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. На 04 март 2020 г. със заповед на главния прокурор на районните и окръжните прокуратури бе разпоредено извършването на проверки съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи срещу производството, държането и разпространението на наркотични вещества. Приоритетно проверките трябва да се извършват в районите на учебните заведения, бе отбелязано още в заповедта.

От началото на март до края на септември 2020 г. са проверени общо 5066 училищни райони и прилежащи територии. В хода на специализираните полицейски операции, под ръководството на прокуратурата, са разкрити 170 нови места за продажба на наркотични вещества. За производство, държане и разпространение на наркотични вещества са задържани 4140 лица. За посочения период са образувани 3758 досъдебни производства.

В резултат от проведените специализирани операции на територията на цялата страна са иззети общо над 674 кг марихуана, над 6000 кг канабис, над 6 кг хероин, над 19 кг амфетамин в различни разфасовки, както и 3 422 бр. таблетки амфетамин, над 7 кг в различни разфасовки и над 100 бр. таблетки метамфетамин, над 14,5 кг и над 1 900 бр. таблетки екстази, над 3 кг нови психотропни вещества (дизайнерска дрога), различни прекурсори за направата на наркотичните вещества и кокаин.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Хахаха През деня продават около училищата, а късно вечер децата се струпват като пеперуди около денонощните обекти за алкохол и цигари.
14.10.2020 18:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети