Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратурата пусна срещу 44 000 лв. гаранция съдружник на Васил Божков

Закон и ред

Спецпрокуратурата пусна срещу 44 000 лв. гаранция съдружник на Васил Божков

Снимка:

Борис Бекяров е бил задържан на Летище София, след като се е завърнал доброволно от Австрия

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Б.Б., обвинен за участие в ръководената от В.Б. организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления.

На 10.10.2021 г. обвиняемият Б.Б. пристигна доброволно на Аерогара София с полет от Република Австрия. На столичното летище той бе задържан от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до арестно помещение.

В присъствието на защитник и при спазване на процесуалните правила, днес на обвиняемия бе предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем. Проведен бе подробен разпит на лицето в това му качество.

Към материалите по досъдебното производство бяха приобщени представени от Б.Б. множество медицински, съдебни и др. документи, касаещи здравословното му състояние, в т.ч. от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Република Австрия.

Съобразявайки процесуалното поведение на Б.Б и представените от него книжа екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок.

На обвиняемия Б.Б. е взета и мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема