Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратурата разследва група за компютърни измами и пране на пари

Закон и ред

Спецпрокуратурата разследва група за компютърни измами и пране на пари

Снимка:

Извършени са обиски в Студентски град

Специализираната прокуратура извърши обиски в Студентски град по разследване, водено в Израел срещу група за измами, компютърни престъпления и изпиране на пари, съобщиха от държавното обвинение. Процесуално-следствени действия, извършени на 30-ти юли в София, са в изпълнение на молба за правна помощ, издадена от Службата на държавния прокурор - Йерусалим в Държавата Израел.

В хода на действията по разследването са извършени претърсвания и изземвания в Студентски град. Събрани са документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства, относими към престъпната дейност на групата. Разпитани са 7 души, двама от които чужди граждани, постоянно пребиваващи на територията на  България, но не се съобщава за задържани.

„Разследването се води срещу организирана престъпна група за инвестиционни измами, компютърни престъпления и изпиране на пари. Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови мулета на групата“, се посочва в официалното съобщение.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още