Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратурата обвини банда сутеньори

Закон и ред

Спецпрокуратурата обвини банда сутеньори

Снимка:

Специализираната прокуратура обвини 9 лица за участие в престъпна група за набиране жени с цел сексуална експлоатация, действала на територията на София, съобщиха от държавното обвинение.

Групата беше разбита в началото на ноември при специализирана полицейска операция.

В хода извършените претърсвания в столично нощно заведение, в жилища, автомобили, както и при лични обиски, са намерени и иззети множество доказателства за престъпната дейност, в т.ч. пари в брой в различни валути с левова равностойност около 70 000 лева.

Към момента са разпитани над 10 свидетели и жертви на сексуална експлоатация.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2018 г., като е използвала за своя база нает от ръководителя нощен бар в центъра на столицата.

Сексуални услуги са осигурявани на клиенти в самото заведение, както и в софийски хотели след поръчка по телефона. Участниците в групата извършвали транспортирането на жените, всеки от тях изпълнявал определените от ръководителя конкретни функции по набирането на жени и организирането на дейността.

Трима от участниците в групата са с мерки „задържане под стража“. Един е под домашен арест, а друг с подписка, определена от наблюдаващия прокурор.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още