Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратурата протестира „домашния арест“ на Маринела Арабаджиева

Закон и ред

Спецпрокуратурата протестира „домашния арест“ на Маринела Арабаджиева

Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Маринела Арабаджиева - Tribune.bg
Снимка:

Здравословното ѝ състояние позволява да пребивава в ареста, смятат от прокуратурата

Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от „задържане под стража“ в „домашен арест“, съобщиха от спецпрокуратурата.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката за неотклонение в „домашен арест“ на обвинената за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари Арабаджиева.

Съдебният състав прие, че е налице обосновано предположение Арабаджиева да е извършила престъпленията, за които са ѝ предявени обвинения, както и, че опасностите да се укрие и да извърши друго престъпление са налице. Определението си за изменение на мярката първоинстанционният съд мотивира единствено с влошеното ѝ здравословно състояние.

Мотивите на прокуратурата за протеста са два. Резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Във връзка с констатираните ѝ заболявания, с постановление от 28 юли 2019 г., наблюдаващият прокурор е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец“ (бившата Правителствена болница) с оглед адекватното ѝ лечение. Тя обаче е отказала в собственоръчно написана декларация.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати