Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратурата протестира „паричната гаранция“ на сочения за посредник на Ральо Ралев

Закон и ред

Спецпрокуратурата протестира „паричната гаранция“ на сочения за посредник на Ральо Ралев

Спецпрокуратурата протестира паричната гаранция на сочения за посредник на Ральо Ралев - Tribune.bg
Снимка:

Според обвинението има опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели

Специализираната прокуратура протестира наложената мярка за неотклонение на Иван Делевски, обвинен като посредник в корупционната сделка в Пловдив. Вчера Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев, обвинен в корупция, а на сочения за посредник наложи „парична гаранция“ от 60 000 лв., какъвто е размерът на подкупа, искан от кмета, пишат в съобщението си от държавното обвинение.

Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна. Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление. Освен това, събраните доказателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни.

Искането от 60 000 лв., за да бъде разрешено изграждането на жилищен блок на 4-5 етажа. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, който даде разяснения около ареста на брифинг преди ден. В края на миналата година започнало притискането на предприемача. Първо кметът лично прибрал документите му при себе си. Последвали серия от опити за среща и сумата за „услугата“ неизменно оставала 60 000 лв. Накрая инвеститорът опирял до премиера Бойко Борисов, до когото изпратил сигнал. От Министерски съвет препратили към КПКОНПИ, а оттам – в Специализираната прокуратура.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати