Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратурата участва в разследване на престъпна група за пране на пари чрез фиктивна продажба на маски във Франция

Закон и ред

Спецпрокуратурата участва в разследване на престъпна група за пране на пари чрез фиктивна продажба на маски във Франция

Снимка:

Специализираната прокуратура участва в разследване по досъдебно производство в Република Франция, образувано срещу организирана престъпна група за измами и изпиране на пари, придобити чрез фиктивна продажба на предпазни маски за защита от COVID-19. Дейността на групата се е изразявала в предлагане на маски и получаване на авансови плащания за доставки, които впоследствие не са били извършвани. За целта участниците регистрирали в България търговски дружества, които да набират клиенти и да договарят сделки.

В изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател, на територията на страната са събрани множество доказателства и са предадени за нуждите на френското разследване.

В писмо на Българското национално бюро в Евроджъст до Специализираната прокуратура се съобщава, че казусът по разследването в България се закрива, предвид на това, че поисканото съдействие е оказано в пълна и достатъчна степен.

„Издалият Европейската заповед за разследване орган ви изпраща професионална благодарност за отличната работа и Ви съобщава, че материалите, които сте събрали в изпълнение на Европейската заповед за разследване, са били изключително полезни за френското наказателно производство“, се казва в писмото.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема