Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецсъдът гледа мерките на двама от Комисията по хазарта

Закон и ред

Спецсъдът гледа мерките на двама от Комисията по хазарта

Спецсъдът гледа мерките на двама от Комисията по хазарта - Tribune.bg
Снимка:

Трябва да останат в реста, защото могат да повлияят на свидетели, казаха от прокуратурата

Специализираният наказателен съд гледа искането на прокуратура за налагането на "постоянен арест" на двама членове на Комисията по хазарта, които са обвинени, че са участвали в организирана престъпна група, ръководена от бизнесмена Васил Божков, съобщи БГНЕС.

Единият от тях е началникът на отдел "Контролна дейност" в Комисията Тодор Марков, който е настоящ член на комисията, а другият е Пламен Георгиев, който е работил в нея като понастоящем работи в счетоводна фирма. Двамата са привлечени и обвинени, че са участвали в организирана престъпна група, ръководена от бизнесмена Васил Божков, който се укрива в страна от ОАЕ.

В зала Тодор Марков съобщи, че ако исканата от съда мярка бъде приета, има риск за здравето и живота на баща му, който наскоро е получил инсулт.

По думите на прокурора Венцислав Фердинандов има опасност лицата да извършат ново престъпление.

"Престъплението, в което са обвинени, е тежко и умишлено, и предвижда наказание - лишаване от свобода за повече от 5 г.", каза в зала прокурорът и уточни, че те са обвинени в престъпление по служба и участие в организирана престъпна група.

Той посочи, че към момента няма опасност те да се укрият с оглед на тяхната работна заетост, но приемането на мярката е наложително, тъй като могат да повлияят на свидетели, а и са налице достатъчно доказателства. Също така са разпитани и над 25 свидетели, от които на 8 са повдигнати обвинения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати