Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спор за злато и пари е в основата на убийството в Стара Загора?

Закон и ред

Спор за злато и пари е в основата на убийството в Стара Загора?

Спор за злато и пари е в основата на убийството в Стара Загора? - Tribune.bg
Снимка:

Убитият наскоро е излязъл от затвора, занимал се с наркотици и палежи на коли

Вече са ясни повече подробности за снощното убийство в центъра на Стара Загора.

На брифинг тази сутрин на Дичо Атанасов - окръжен прокурор на областта и комисар Валентин Георгиев - началник отдел разследване ОД на МВР - Стара Загора, стана ясно, че убитият и задържаният са се познавали и работили заедно, между тях е възникнал спор за пари.

Задържаният е имал законно притежавано оръжие, той е бил собственик на заложна къща. Стрелецът е изчакал пристигането на полицията и е предал оръжието. Жертвата пък има богато криминално минало, като наскоро е излязъл от затвора. Той казва се Станимир Иванов (37 г.), по прякор Стамбето. Занимавал се с разпространение на наркотици и палежи на коли. Освен това е работил за убиеца си.

Убийството беше извършено снощи след 18 часа в заложна къща в центъра на Стара Загора. Жертвата сам е отишъл там и се е скарал с другия мъж.

„Цялата нощ са провеждани оперативно-следствени действия. Разпитани са множество свидетели. Работата по случая продължава. Най-вероятно е възникнал скарване между лицата“, обясни комисар Валентин Георгиев.

Задържаният все още не е дал показания.


 

Автор

Коментари (1)

Румен Да, вероятно собственика на заложната къща е бившо ченге, което се занимава със измами, вкл. имотни, и трупа злато...класика в жанра. А, убития е "работел" за него като бухалка, изнудвач, продавач на дрога, лъжесвидетел в съда, крадец на вещи, които са продавани в заложната къща, и други гадости.
25.03.2021 11:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети