Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спрецпрокуратурата участва в разбиването на наркогрупа българи действаща в Германия

Закон и ред

Спрецпрокуратурата участва в разбиването на наркогрупа българи действаща в Германия

Снимка:

Специализираната прокуратура участва разследване на българска престъпна група за разпространение на наркотици, действаща в Германия. Акцията е била проведен на 23.11 на територията на двете държави в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

Досъдебното производство е образувано в края на 2020 г. от прокуратурата във Франкфурт на Майн. Там са задържани 12 български граждани. На петима от тях са повдигнати обвинения за ръководене на група действаща на територията на гр. Франкфурт, за притежание и разпространение на наркотични вещества. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са намерени и иззети множество доказателства.

При извършените претърсвания на адреси в гр. Попово и с. Кардам у нас са намерени и иззети документи, компютърни конфигурации, мобилни телефонии и други доказателства, свързани престъпната дейност на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн за приобщаване към воденото във ФРГ разследване.

Неутрализирането на престъпното сдружение е резултат от едногодишни усилия и сътрудничество на германските и българските съдебни и полицейски органи в противодействието на организираната престъпност.  


Топ новини

виж още

Актуална тема