Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Старт на делото за смъртта на Милен Цветков: Разпитаха приятелката на Кристиан Николов

Закон и ред

Старт на делото за смъртта на Милен Цветков: Разпитаха приятелката на Кристиан Николов

Снимка:

Симона Цанкова твърди, че Кристиян правил изкуствено дишане на журналиста

С разпит на свидетели в Софийски градски съд (СГС) започна по същество делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.  В зала бе извикана Симона Цанкова, приятелката на Николов. Извикан бе и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, който обаче не се яви. Симона и Георги бяха обвинени затова, че съзнателно са скрили истина относно наказателното производство срещу Кристиан, за което им  беше им наложена и гаранция от по 10 хиляди лева.

Пред съда Симона Цанкова разказва, че деня преди фаталната катастрофа е решила да празнува рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели. Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиян и продължил да след полунощ. Всички употребявали алкохол, съобщи БНТ.

След като изпил пореден шот, Кристиян споделил на Симона, че се почувствал странно. След това Кристиян пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал по време на сесии.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане. Твърди, че само един път преди години видяла Кристиян да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

Разпитът на свидетели в Съдебната зала в София продължава. Тази седмица са насрочени две заседания.

Адвокат Константин Симеонов подчерта, че същинската фаза в един наказателен процес не е досъдебното производство, а съдебното такова, въпреки че по думите му, прокуратурата обръща нещата в обратната посока.

„Има доста съмнителни неща по начина, по който са събирани доказателства, по начина, по който са разпитвани свидетелите, ще ги видите и днес, и в следващите заседания. Искаме да се води един обективен процес, да се стигне до един справедлив съдебен акт, който естествено, че не може да удовлетвори желанието на всички страни винаги е така – някой остава недоволен от съдебния акт. Но в никакъв случай не искаме това да се превръща в линчуване на човека, който достатъчно добре се знае какво е направил“, каза защитникът пред медиите. Той отговори положително на въпроса за това дали освен показанията на Симона Цанкова има други доказателства, които да казват, че след катастрофата Кристиан Николов се опитвал да помогне на Милен Цветков. „Да, ще ги видите – свидетели. Свидетели, ще ги чуете, мисля че са за следващия път“, заяви адвокатът.

На въпрос как ще обясни разминаването в това, че Симона твърди, че Кристиан никога не е употребявал наркотици, в кръвта му обаче е открит коктейл от три вида дрога, адвокатът на близките на Цветков – Менко Менков заяви пред медиите: „За мен, а предполагам и за съда, по-важна е обективната находка, това, което е открито в кръвта и в урината на подсъдимия. Пробите са взети около 21.30 часа на 19 април 2020, това е непосредствено след катастрофата. Дали някой го е видял да взема, дали не го е видял и т.н. ние не сме очаквали, че приятелката му, с която живее на съпружески начала ще каже обратното, за нас това няма никакво значение“, каза Менков.  


Коментари (1)

чичото Какъв прокурор е бащата на Симона???? Той ли смачка и накъса разследването? Това напишете и всичко ще стане ясно.
23.02.2021 16:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още