Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. „Стопяване“ на средства в НДК при управлението на Боршош, установил Вежди Рашидов като министър

Закон и ред

„Стопяване“ на средства в НДК при управлението на Боршош, установил Вежди Рашидов като министър

Снимка:

Това наложило НДК да премине под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев

„Стопяване" на средства в НДК при управлението на Боршош, установил Вежди Рашидов като министър, съобщи БГНЕС. Рашидов бе разпитан като свидетел по делото срещу Мирослав Боршош и на практика потвърди тезата на прокуратурата.

Като бивш директор на НДК Боршош е с повдигнати обвинения за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки. Според държавното обвинение той е нанесъл щета на културната институция за около 3,5 млн. лева. По делото с обвинение се сдоби и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.

Рашидов изтъкна пред съдебния състав, че за времето, в което като министър е бил принципал на НДК, натрупаните средства на дружеството са били „в порядъка на 4-5 млн. лева“. После обаче получил сигнал, че има „стопяване на средства“, а след назначена от него финансова проверка се оказало, че парите вече са около 1 млн. лв.

 „Той ми каза, че работи с тези средства, което е негово право“, коментира ексминистърът позицията на Мирослав Боршош по случая.

Това, обаче, наложило НДК да премине под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев през 2017 г. На излизане от съдебната зала Рашидов бе лаконичен.

 „Притеснението дойде, когато ми съобщиха, че натрупаните средства бързо намаляват. Тогава отидох и уведомих вицепремиера, че имам притеснения и така направената проверка установи това. Всичко това ще го установи и съдът“, увери той журналистите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още