Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Стрелецът от метрото се самоубил с 3 куршума

Закон и ред

Стрелецът от метрото се самоубил с 3 куршума

Снимка:

3 куршума са трябвали на 58-годишния мъж, стрелял вчера по жена в столичното метро до летище София, за да се самоубие, съобщи „24 часа“. Мъжът стрелял 2 пъти в гърдите си, преди да сложи край на живота си с изстрел под брадичката си.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят активни действия по разследване по досъдебното производство, съобщиха междувременно от прокуратурата.

В 14,18 ч., е постъпил сигнал от машинист, управлявал влак по линия на столичното метро, за изстрели в един от вагоните. Незабавно на място са били изпратени дежурни екипи на СДВР.

Разследването започна с оглед на местопроизшествието и трупа. Открити са 7 гилзи и 7 проектила.

Установено е, че в района на станция „Летище София“ мъж произвел изстрели с пистолет спрямо пътничка. По първоначални данни извършителят се самопрострелял смъртоносно със същото оръжие. Пострадалата жена е в тежко състояние и е приета в болнично заведение.

Жената е 56-годишна. На нейно име е имало закупен самолетен билет за полет до Виена в 16:05 ч. за същия ден. Предстои изясняване на мотивите за извършване на престъплението и разпити на свидетели.

Назначени са експертизи – биологична, балистична, видеотехническа. Съдебномедицинската експертиза следва да установи причината за смъртта на М.П. и за травматичните увреждания на С.П.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още