Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Свидетел срещу братя Бобокови открит мъртъв в завод след падане

Закон и ред

Свидетел срещу братя Бобокови открит мъртъв в завод след падане

Свидетел срещу братя Бобокови открит мъртъв в завод след падане - Tribune.bg
Снимка:

Основният свидетел по делото срещу братята Атанас и Пламен Бобокови е бил открит мъртъв. Тялото на Васил Богданов е намерено в завод в Костенец. Изяснява се дали мъжът е паднал или е скочил. Разследващите не са открили данни за насилие.

Васил Богданов е бил дългогодишен директор на „Монбат Рисайклинг“, а след началото на делото срещу Бобокови дава показания срещу тях и постъпва на работа в конкурентната „Елбат“.

По време на разпита в съда Богданов определя като „престъпление срещу държавата и децата на България” дейността на фирмата „Монбат”, собственост на бизнесмените. Той допълва, че депонирането на опасни отпадъци в Плевен е станало заради връзки с кмета на града. Като един от директорите в завода в Монтана той твърдеше, че фирмата генерирала опасен боклук, който първоначално изнасяла за Германия, но след това бизнесмените решили техни фирми да го преработват.

Богданов сключва споразумение с прокуратурата и получава присъда една година условно с три години изпитателен срок като член на бандата на Бобокови. Той сътрудничи на разследващите, а показанията му са ползвани като основание за ареста на Атанас Бобоков. Делото срещу братята бе върнато на прокуратурата.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати