Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Търсят Боян Расате, СГП не го открива на адресите му, за да му връчи призовка

Закон и ред

Търсят Боян Расате, СГП не го открива на адресите му, за да му връчи призовка

Снимка:

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия

Софийската градска прокуратура предприе действия за призоваването на Боян Расате за предявяване на постановление за привличането му като обвиняем, съобщават от обвинението. Следовател от Следствения отдел при Софийската градска прокуратура е предприел действия за призоваването му с цел явяването пред разследващия орган за предявяване на постановление за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер. Става въпроса за нападението на клуб на ЛГБТИ общността в София и удара срещу момиче там. Вчера главният прокурор поиска имунитета му заради атаката. Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане му към наказателна отговорност.

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението.

Расате обаче не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема