Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Тарторите на групата за просяци в Швеция демонстрирали лукс в социалните мрежи (ВИДЕО)

Закон и ред

Тарторите на групата за просяци в Швеция демонстрирали лукс в социалните мрежи (ВИДЕО)

Тарторите на групата за просяци в Швеция демонстрирали лукс в социалните мрежи (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Набирали социално слаби, карали ги да живеят в скотски условия

Задържаните от групата за набиране на просяци за Швеция са живеели в лукс. Те самите не са се притеснявали да демонстрират този лукс в социалните мрежи, въпреки че са нямали нито един ден трудов стаж. Това става ясно от думите на директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов за проведената акция във Видинско срещу банда, която се занимавала с трафик на хора. Именно публикациите им в социалните мрежи водят до разследване на ГДБОП и до самата операция.

Общо седем души са задържани при операцията от 20 април в с. Дреновец. Оказва се, че групата се е занимавала и с лихварство. Около 20 души са просили за престъпната група от Видинско в Швеция, обясни Димитър Петров, изпълняващ функциите ръководител на Специализираната прокуратура .

Групата набирала хора от социално слабите слоеве на селото. Обещавано им било, че ще получат половината от изкараните пари. Хората живеели в скотски условия, спали са в автобуси, превозвани са от град на град. Изкарваните пари те предавали на членовете на групата с уверението, че ще им ги пазят и ще ги дадат, като се върнат в България. В крайна сметка получавали нищожна сума от изкараното заради удържани сметки за транспорт и спане.

Другата линия, по която е действала групата, била от хора, които са взели от тях пари назаем и не са успели да ги върнат след натрупаните непосилни лихви.

Денят на акцията е изтеглен, тъй като един от участниците в престъпната дейност е бил задържан по съвсем друг повод в Швеция.

„Притеснени останалите предприели бързо прибиране в България“, коментира комисар Ивайло Спиридонов. Той подчерта, че усилията на МВР са именно в тази посока – елиминиране на групи, които реално тормозят местните жители на различни региони на страната.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати