Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Татяна Дончева защитава Баневи: Затворниците трябва да имат телефони и телевизори

Закон и ред

Татяна Дончева защитава Баневи: Затворниците трябва да имат телефони и телевизори

Татяна Дончева защитава Баневи: Затворниците трябва да имат телефони и телевизори - Tribune.bg
Снимка:

Според неуспелия политик спецсъдът не съответства на европейски критерии

Арестуваната за пране на пари Евгения Банева ще се включи в надпреварата за място в Брюксел. Новината съобщи съпругът ѝ Николай Банев, който е с нея в следствения арест. Това задава въпроса дали имунитетът на кандидат за евродепутат ще изведе Банева от килията.

Неуспелият политик Татяна Дончева коментира, че има няколко така наречени олигарси, които в момента са клиенти на специализирания съд.

"Това, което се прави с всички тези процеси, е да се преразпредели имущество, раздадено някога на куфарчета. Темата с Евгения и Николай Банев трябва да се разглежда преди всичко в контекста на това има ли доказателства по делото, има ли доказателства за пране на пари и присвояване", каза Дончева пред Bulgaria On Air. 

Относно скандала, предизвикан от разговори по телефона, провеждани от Николай Банев от ареста, Дончева заяви, че според нея всички арестанти имат мобилни телефони и телевизори, и трябва арестите у нас да придобият вид какъвто имат в Европа. 

Лидерът на "Движение 21" коментира и казуса с министъра на културата Боил Банов и разногласията между управляващи и опозиция.

"Не е нападение. Това е запис, който съществува. Доказва се просто със съответната експертиза. Поведението на Боил Банов е поведение на гузен човек. Фактът е факт - имало е забавяне, направили са документи с невярно съдържание, с които са отчели работата, за да не се плаща неустойка от фирмата", заяви Дончева.

По думите ѝ спецсъдът в този му вид не съответства на европейски критерии. Според нея въпросът е не дали ще се появят още записи, а дали това, което се изважда на показ, е нашият живот и дали той ни харесва, защото управлението налага този начин на живот. 

"Румен Радев следва правилна линия и от името на държавна институция дава гласност на настроения, които владеят много хора. Проблемът е липсата на инструменти, с които да причинява политически процеси", заяви Дончева относно действията на президента.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Ани Г-о Дончева вие официално обявявате процесът за куфарчетата като нещо реално,значи вие се съгласявате с това ,че тези хора ограбиха България Какво се вълнувате дали имат телевизори?За тези престъпници даже и разстрелът е малко!Или мерите с двоен аршин според изгодата!?
05.02.2019 15:33 / Отговор
Алооо Дончева,вие не искате ли и джакузита да им поставят,и вие да сте една от тъй зажаднелите за мъжки ласки да се потопите с Банев? Колко си мазна лисица,айде да не те знаем!Както ти е изгодно така се нагласяш! Нямаш ли срам да защитаваш хайдуци и разбойниците на България?От такива,като теб сме на такова дередже ало прависткатаааааа!!!!!
08.02.2019 17:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети