Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Тайните партита с дрога: Забелязахме ги, когато изчезна човек

Закон и ред

Тайните партита с дрога: Забелязахме ги, когато изчезна човек

Тайните партита с дрога: Забелязахме ги, когато изчезна човек - Tribune.bg
Снимка:

Полицията все още издирва Иван Йорданов

Тайно парти в бившето военно поделение във варненското село Любен Каравелово изпрати в неизвестност 28-годишния Иван Йорданов. Младият мъж най-вероятно е присъствал на мистериозен купон с много алкохол и дрога, и като резултат все още се издирва от полицията.   

Партито е било незаконно и е било организирано в секретна група във Facebook, потвърди за Bulgaria ON AIR Любомир Тулев, който е бивш шеф на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП. Според психолозите д-р Пламен Димитров и д-р Александър Канчелов подобни партита, които са достъпни само за определени хора, се организират в цял свят и винаги на отдалечени места, а България не прави изключение в това отношение.

"От край време е имало такива кокаинови партита, на които не може да присъства всеки. Там има всичко, което пожелаеш, в необичайна степен. Удоволствията, екстремността и всичко забранено трябва да присъства", разясни д-р Александър Канчелов. Според него търсенето на всичко в живота, което е забранено или вредно, няма да спре.

Д-р Пламен Димитров пък коментира, че е в природата на човек да търси нещо ново и човешките потребности включват и свързаността.

"Въпросът е дали имаме вградени вътрешни системи за самоконтрол, които ни пазят и се грижим за себе си добре", подчерта д-р Димитров.

Бившият шеф на сектор Компютърни престъпления" в ГДБОП Любомир Тулев разясни защо полицията е особено затруднена в тези случаи.

"Влизането в една такава група не става на базата на покана, която ти получаваш. Ти изразяваш желание, кандидатстваш и когато те одобрят, ставаш член", обясни той.

По думите му МВР трудно може да контролира и да разбере за тези партита, защото няма как да получи достъп до такива групи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети