Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. В полицейските арести се прави ежедневно дезинфекция

Закон и ред

В полицейските арести се прави ежедневно дезинфекция

В полицейските арести се прави ежедневно дезинфекция - Tribune.bg
Снимка:

Абдуллах Бююк е върнат на турските власти заради нарушаване на закона, обясни министър Терзийски

Абдуллах Бююк е върнат на турските власти през август 2016 г., защото е имал наложена заповед за напускане на страната, посочи на парламентарен контрол вътрешният министър Христо Терзийски. Той коментира, че турският гражданин е нарушил няколко разпоредби, свързани с престоя на чужденците у нас.

„Бююк не предоставил информация на държавните органи у нас къде живее. Той е изведен от страната ни и на база споразумение между ЕС и Турция, което касае именно незаконно пребиваващи лица“, изтъкна в отговор на социалиста Антон Кутев министър Терзийски. В допълнение министърът уточни, че през 2016 г. от страната са изведени общо 90 лица, през 2017 г. - 105, през 2018 г. - 70, а през 2019 г. -108. От началото на годината техният брой е 58.

В отговор на депутата Кристиян Вигенин, министър Христо Терзийски подчерта, че в полицейските арести у нас се прави ежедневно дезинфекция.

„До момента има 4 сигнала за нарушаване на противоепидемичните мерки, но нито един от тях не е потвърден“, увери Терзийски. Той разясни, че преди няколко месеца работна група към ведомството е разписала мерки за работа в местата за задържане, а болницата на МВР е издала инструкция.

Вътрешното министерство е предприело достатъчно мерки за по-лесно издаване на документи за самоличност, смята вътрешният министър. По думите му те няма да се променят. 

Министър Терзийски отчете спад на престъпността в Северозападна България, като най-голямо е намалението в района на Видин - 11.4 на сто, следват Плевен и Враца с около 9 процента, само в Монтана спадът е едва два процента.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети