Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дядото на убитото дете в Мездра: Цялото семейство са направили опит за прикриване на престъплението

Закон и ред

Дядото на убитото дете в Мездра: Цялото семейство са направили опит за прикриване на престъплението

Снимка:

Бащата е бил бракониер, по това време е смазвал оръжието си

Дядото на 8 годишното момче, смъртоносно простреляно в Мездра, Тома Томов все още не може да намери обяснение за случилото се и коментира пред БТВ, че членовете на цялото семейство на извършителя са направили опит за прикриване на престъплението. По думите му има опит за прикриване на престъплението и разследващите органи трябва да изчистят фактологията по случая.

„Опит за прикриване на престъплението има от семейството, не само от самия извършител. Злият дух в това семейство е майката. В разговори с приятели след случая разбрах, че тя командва, тя дава съвети. Трябва да се установят телефонните разговори в този период и какви указания са давани“, смята дядото и настоя, че жената също трябва да бъде задържана.

Томов уточни, че не знае дали двете деца са били сами преди смъртта на внучето му, но има информация, че бащата на другото момче се занимава с бракониерство и редовно ходи на лов.

„В този петъчен ден, той винаги си е смазвал оръжието и го е подготвял за лов – около 16 и 17 ч. Не знаех, че този човек има арсенал от оръжия. Ще попитам окръжния прокурор дали оръжията са намерени, защото аз имам информация, че са дали възможност на семейството да се укрие арсеналът от оръжия“, допълни дядото на жертвата. По думите му той не знае точно с какво оръжие е извършено престъплението.

За Томов версиите за случилото се са две – оставено без надзор оръжие или възпроизвеждане на изстрел при почистване.

„Ако случаят беше класически – двете деца си играят, едното прострелва другото. Най-добрият вариант щеше да бъде, ако се обадят в полицията и се опитат да дадат първа помощ. До тук деянието не е толкова зловещо, но последващите действия са нечовешки. Да се изкара детето навън, да се симулират други неща, за да се прикрият следите“, изтъква дядото.

Мъжът категорично отхвърли версията, че до инцидента се е стигнало след игра с пиратки, защото раните по телцето на детето са били твърде големи. Относно присъствието на жандармерията пред дома на семейството, където е станал инцидентът, Томов заяви, че това е обидно и позорно.  

Семейството на жертвата настоява за най-тежкото наказание за извършителя.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още