Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Трима маскирани обраха хипермаркет в Сандански

Закон и ред

Трима маскирани обраха хипермаркет в Сандански

Трима маскирани обраха хипермаркет в Сандански - Tribune.bg
Снимка:

За щастие няма пострадали, извършителите се издирват

Трима маскирани обраха снощи хипермаркет в Сандански. Сигналът е подаден към 21 часа.

„Управителят на търговския обект подава информация, че три лица чрез взломяване на няколко врати са проникнали в помещение, където се е съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари. Успяват да вземат сумата и да се оттеглят в неизвестна посока“, заяви Димитър Кръстев, заместник-директор на ОД на МВР Благоевград. „Важно е да се отбележи, че при извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме данни извършителите да се използвали огнестрелно или хладно оръжие. Мобилизиран е целият ресурс на ОДМВР, като не е оказано веднага съдействие и от Главна полиция. Започнахме мащабни издирвателни мероприятия“, добави той.

Престъплението не е извършено в салона, който е посещаван от клиенти, а в едно от офис помещенията, където се е намирал един служител. Извършителите са преодолели огради, здраво направени за защита на имота, и са взломили няколко врати в търговския обект и са проникнали във въпросния сейф.

„Насилие не е оказано. Психическо въздействие е оказано върху един от служителите за да го респектират вербално за да вземат сумата пари. Данните са за 3 лица. Изяснява се съпричастността на други лица“, заяви Димитър Кръстев.

По непотвърдена информация откраднатата сума е между 30 и 40 000 лв. Организирани са действия за установяването и задържането на извършителите. По случая е образувано досъдебно производство.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати