Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Трима полицаи от Сливо поле са арестувани за множество подкупи на пътя

Закон и ред

Трима полицаи от Сливо поле са арестувани за множество подкупи на пътя

Снимка:

Корумпираните служители са били наблюдавани над 5 месеца

При съвместна акция на Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР са арестувани трима полицейски служители на районното управление в Сливо поле до Русе. Те са обвинени във вземане на подкупи от шофьори и са задържани за срок до 72 часа, съобщават от прокуратурата.

Участниците в акцията са нарушавали правилата на пътя, били спирани, а колегите им искали пари, за да не ги глобят, без да знаят, че са от „Вътрешна сигурност“.

На 06.01.2021 г. срещу 7.01.2021 г. на пътя Силистра-Русе в района на гр. Сливо поле двама полицейски служители осъществявали пътен контрол. По време на проверката те установили нарушение от водач на автомобил, но вместо да му съставят акт и той да заплати глоба в полза на държавата, му поискали сумата от 30 лева, която задържали за себе си.

Непосредствено след получаване на поискания подкуп полицейските служители са задържани. При извършен на мястото личен обиск сумата е намерена в униформата на единия от тях.

Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР са наблюдавали полицейските служители в продължение на повече от 5 месеца. При разследването са установени и документирани множество случаи на получени подкупи от автоконтрольори от РУ-Сливо поле.

На тримата задържани полицаи са повдигнати обвинения съответно за 12, за 5 и за 9 взети подкупа.

Извършени са общо 10 претърсвания и изземвания на адреси в Русе и други населени места, както и лични обиски на лица. Разпитани са множество свидетели, включително пред съдия от Окръжен съд-Русе. Изготвени са експертизи и са приложени множество писмени доказателства към делото.

Разследването се провежда от екип от следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Русе и се наблюдава от екип от прокурори в ОП-Русе.

Предстоят разпити на още свидетели и назначаване на експертизи. Прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми.

За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба - до 20 хиляди лева, лишаване от право да се заема определена държавна и обществена длъжност и да се упражнява определена професия или дейност.                                                                                                                                                                                                                                               


Коментари (3)

А ГОВЕДОТО, КОЕТО ПОХАРЧИ МИЛИАРДИ ЗА МАГИСТРАЛА ДО МОРЕТО, КЪДЕ НЕМА НИКАКВИ ПРЕДПРИЯТИЯ ИЛИ ТЕРМИНАЛИ И СЕ ПОЛЗВА 3 МЕСЕЦА У ГОДИНАТА, А СЕГА И ПО-МАЛКО, ЩО НЕ Е АРЕСТУВАНО ОЩЕ БЕ, ЧЕРЕШОВИ ТОПЧЕТА ?
11.01.2021 12:10 / Отговор
ПРОГРАМАТА С МАГИСТРАЛИТЕ НА НОВА СИЛА, СЪМ Я ПИСАЛ 2004 Г. ЧЕРЕШОВИ ТОПЧЕТА :)
2 ИЗТОК - ЗАПАД
3 СЕВЕР - ЮГ
АМА СЕГА КОЯ ГОДИНА Е БЕ ?
А И МНОГО ДРУГИ НЕЩА БЯХ НАПИСАЛ, ПРЕДИ МАГИСТРАЛИТЕ.
11.01.2021 12:16 / Отговор
СПОМНЯМ СИ ВСЯКА ГОДИНА ДА СЕ РАЗДАВАТ 5000 МАЛКИ ТРАКТОРЧЕТА ЗА ДО 40Г. В СЕЛАТА ДА ИМАТ ПРЕПИТАНИЕ.
ДА ИМ СЕ ЗАДЕЛЯТ ПО 100 ДЕКАРА ОТ ЕДРИТЕ АРЕНДАТОРИ, ДА ИМА ЗА ВСЕКИ ПАРЧЕ ХЛЯБ.
НЕ ДА СЕ ПЛАЩАТ СУБСИДИИТЕ НА СЕЛСКИТЕ ОЛИГАРСИ С МИЛИОНИ ДЕКАРИ ЗЕМЯ.
МАМКА ВИ ДА ... БУЛГАРАШКА СКАПАНА !
11.01.2021 12:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още