Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Трима са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Закон и ред

Трима са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Трима са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов - Tribune.bg

Гешев: Лица с повдигнати обвинения и извън страната са поръчители на побоя на журналиста

Трима са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев, който даде подробности за случая днес.

„В качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на Слави Ангелов и за държане на наркотични вещества – по три обвинения на всяко лице. В момента им се предявяват обвинения. Въпреки извънредното положение колегите от МВР с наблюдаващия прокурор работиха активно и в разумен срок са събрани необходимия обем доказателства, и се надявам този обем да бъде оценен от Спецсъда“, посочи главният прокурор Иван Гешев пред медиите.

Основната версия на прокуратурата е, че побоя на журналиста Слави Ангелов е резултат от пряката му работа.  

„Това е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата и са извън страната с други повдигнати обвинения“, коментира главният прокурор.

Той благодари за добрата оперативна работа на колегите си от МВР.

„На 10-тия ден имаше заподозрени лица, но беше необходимо технологично време за събиране на доказателства, защото целта е доказателствата да издържат в хода на една съдебна процедура и да стигнем до осъдителна присъда. За нас този случай е бил приоритетен и колегите работиха денонощно“, уточни Гешев. Главният прокурор напомни, че заради извънредното положение МВР е под огромен натиск и натоварване.

„За мен този случай е атака срещу българската държава и продължава да се работи посока поръчители и посредници“, увери Гешев.

Директорът на СДВР, комисар Ивайло Иванов допълни, че познава екипа си и от самото начало на разследването е бил уверен, че престъплението ще бъде разкрито.

„Знам на какво бяха подложени екипите – и оперативните работници, и полицаите, колко обикаляне по улиците, преглеждане на записи, хилядите издирвателни мероприятия. Операцията е успешна. Всичко се подкрепя с доказателства и те са за пред съдиите. Благодаря, че се създаде правилната организация и въпреки многото задачи хората да стигнат до извършител“, коментира комисар Иванов.

Главният прокурор уточни, че в хода на разследването осем лица са били със заповеди за задържане до 24 часа, а част от тях са освободени.

„Нашата работа с реализацията никога не е приключила. Сигурни сме, че това са извършителите. Нашата работа ще продължи, докато стигнем до поръчителите“, обяви обвинител №1 на държавата. По думите на Гешев през уикенда съдът ще гледа мерките на задържаните.

„Криминално проявени, не са осъждани лица. Изготвени са и ДНК експертизи. В едно от лицата беше намерена книгата Моята борба на Хитлер, палки, белезници и други оръдия на труда“, изтъкна главният прокурор. И той, и директорът на СДВР се обединиха около позицията, че всеки престъпник може да е фен, но не всеки фен е престъпник, с което напомниха, че рано или късно тези, които се изправят срещу закона, ще понесат последствията от това.

„Наказателната отговорност в България е лична. Не трябва да обобщаваме определени групи – етнически, фен групи и т.н.“, завърши Гешев като уточни, че това е предупреждение към тези, които мислят, че могат да се изправят срещу държавата.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Бай Гроздан Е, то е ясно кои са „лицата“ – Банку Васил и Черепухин!
24.04.2020 13:30 / Отговор
Мисирките Мълчанието на мисирките.Нали ревяхте до вчера,че прокуратурата не я бива.Нали е ваш колега?Или,като за Милен...два,три дни и край.Всички му бяхте приятели,колеги и от близки,по-близки.Мисирки сте,да!
24.04.2020 18:23 / Отговор
Бай Гроздан Мълчат мисирките, щото сигурно не е от „правилните“ джурналисти, дето подгъзуват на разградското хюмне с червените бузляци!
24.04.2020 19:08

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети