Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Закон и ред

Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан - Tribune.bg
Снимка:

Прокурори от ВКП ще оказват „засилена методическа помощ“ на прокурорите от Кърджали

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали, съобщиха от държавното обвинение.

На 14.04.2019 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътно-транспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от гр. Кърджали към ГКПП-Маказа, при което е причинена смърт на 6-месечно дете.

На 15.04.2019 г. Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на чл.35  и чл.47 от Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

До главния прокурор постъпили молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали като прецени, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на загиналото дете.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Праведен Браво ! Трябва да се види че има държава и рсботещи органи, саморазправата е лесна и бърза но ще доведе до. Много нежелани ситуации и последици.. Браво да се търси отговорност на всеки своевременно на автомобила най важни са спирачките а в хората спирсчките са морала и честта
24.04.2019 15:45 / Отговор
Хадан Ашколсун. Аферим. Машаллах!
24.04.2019 15:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати