Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Цацаров заплаши със съд всички, които говорят неистини за него

Закон и ред

Цацаров заплаши със съд всички, които говорят неистини за него

Снимка:

Той отрече да се е срещал с Яне Янев по повод производствата срещу Веселин Денков

„Като председател на КПКОНПИ съм действал в пълно съответствие със закона както по отношение на производството за отнемане на незаконно придобито имущество от Веселин Денков, така и по предявената от него молба с оплаквания и възражения от 25.08.2020 г. Това се казва в позиция на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров по повод публикувано „Разследване“ на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ – „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“.

Цацаров заявява, че не е разговарял с бившия народен представител Яне Янев по повод производствата срещу Веселин Денков (наказателни и за отнемане на имущество) никога и никъде. По думите му те не са се срещали  в близките 3 – 4 години. Председателят на КПКОНПИ определя твърденията в тази насока към него като откровена неистина и като измама по отношение на лицата, направили звукозаписите.

„Считам, че мотивите за действията на тези лица (включително Веселин Денков и Ивайла Бакалова) спрямо мен са свързани с производството за отнемане на незаконно придобито имущество, наложените запори и възбрани върху имуществото на Денков и предявения иск за отнемане на незаконно придобито имущество срещу него на стойност 11 686 736,53 лв. Не коментирам действията на лицата, представени като автори на „Разследването“ на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“., допълва още той.

„Позволявам си само да оспоря твърдението, че публикуваните материали представляват журналистическо разследване. В тези материали, основани на тайни звукозаписи, по никакъв начин не е търсена и представена друга гледна точка – на засегнатите от неистините лица, в случая – конкретно моята. Това подсказва истинските цели спрямо мен на създателите на „Разследването“, които нямат нищо общо с обективната журналистика. От същите лица, бе направен опит името ми да бъде свързано с разследването им, известно като „Осемте джуджета“, когато по същия начин публикувах позицията си“, допълва Цацаров.

Позицията завършва с това, че Цацаров може да предприеме по-нататъшни действия пред компетентните органи на съдебната власт спрямо всички лица, които използват името ми с измамлива цел или разпространяват неистини.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още