Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Убиецът на Андреа от Галиче отива в затвора за 18 години

Закон и ред

Убиецът на Андреа от Галиче отива в затвора за 18 години

Убиецът на Андреа от Галиче отива в затвора за 18 години - Tribune.bg
Снимка:

За 18 години в затвора отива убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче, след като не е обжалвал наложеното му наказание от Окръжния съд във Враца, съобщи „България днес“.

В нощта на 1 януари Aкceл Oлeкoв пребива, изнасилва и убива жестоко Андреа. После прави самопризнания в полицията.

Срещу него са повдигнати 4 обвинения като най-тежкото е, че макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Андреа.

Прокурорът по делото е поискал 12 години затвор за убийството, извършено по особено мъчителен начин от Аксел Олеков и още 6 за всички останали деяния.

„Клиентът ми се отказа от обжалване на присъдата и аз съм длъжен да уважа неговото желание като негов служебен защитник“, заяви адвокат Калин Кънчев, който бранеше по време на процеса подсъдимия Аксел. Веднага след като бе произнесена присъдата на Олеков, неговият адвокат коментира, че анализират ситуацията и обмислят с клиента му да обжалват наказанието пред по-горната инстанция - Софийския апелативен съд.

„Впоследствие Олеков изрази желание пред мен, че не иска да обжалваме присъдата. Аз не мога да предприемам каквито и да било стъпки без негово съгласие, след като той така е решил. Срокът за подаване на молба за обжалване изтече и ако прокуратурата не е протестирала решението на съда, то влиза в сила“, обясни адвокат Кънчев пред "България Днес".

Според тежката дума на магистратите непълнолетният ром трябва да изтърпи наказанието си при „строг режим“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати