Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Убитата в „Младост“ нашумяла с пране на пари и обвинения в заплахи от доведения син на Масларова

Закон и ред

Убитата в „Младост“ нашумяла с пране на пари и обвинения в заплахи от доведения син на Масларова

Снимка:

Марангозова беше обвинена в източването на 65 милиона

Името на убитата снощи в столичния квартал „Младост“ Станка Марангозова е свързано с няколко криминални регистрации. Тя е обвинена, че в периода от януари 2008 г. до октомври 2011 г. е източила над 65 милиона. През 2011 г. е арестувана от ДАНС за пране на пари, припомня Bulgaria ON AIR.

Към момента от полицията не посочват мотив за убийството, тъй като трябва да се направи анализ на събраните доказателства.

Името на убитата нашумя и през 2013 година, когато в телевизионно интервю тя заяви, че е жертва на заплахи от страна на доведения син на бившия социален министър Емилия Масларова. Нейното жилище от 150 кв. м. бе конфискувано чрез частен съдебен изпълнител заради обвиненията срещу Марангозова за пране на пари. Марангозова обясни, че се занимава с доверително управление на ценни книжа или пари за сметка на клиент.

През 2009 година тя сключила договор с Иво Антонов Масларов.Той й предоставил 150 хил. евро, които тя да управлява. По думите на Марангозова обаче клаузите на договора били неизпълними. Тя трябвало да докарва печалба от 15 до 30% върху сумата. Тя поискала Масларов да си открие банкова сметка, през която тя да управлява парите, но той отказал.

Марангозова не могла да изпълни никоя от точките на договора затова пък за 2 години и половина по сметката на Масларов превела 2 млн. лв., за което тя разполагала и с банкови извлечения. Парите не били служебни, а лични. Нямало как да му откаже, защото той я заплашвал. „Давах, докато имаше какво да давам", каза тя тогава пред Нова телевизия.

Самият той пък заяви, че дал на Марангозова 200 хил. лв. на заем. След като не си ги получил обратно, продал дълга на фирма за събиране на дългове. „От октомври 2011 нямам нищо общо с този апартамент", заяви тогава той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още