Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Убийството в София: Жертвата е била връзвана и измъчвана, била подготвена за кремация

Закон и ред

Убийството в София: Жертвата е била връзвана и измъчвана, била подготвена за кремация

Убийството в София: Жертвата е била връзвана и измъчвана, била подготвена за кремация - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата даде подробности за убийството в София, в което бяха замесени имената на сина на бивш финансов министър и на погребален агент. Сигнал за изчезването на намерения впоследствие в могра починал 49-годишен мъж е подаден от майка му на 5 януари.

Властите са успели да хванат убийците само за час и половина. Образувано е досъдебно производство.

Повдигнати са обвинения на двама души - Александров и Кинов, за предумишлено убийство. Впоследствие и на база събраните доказателства по делото те са привлечени като обвиняеми и за предумишлено убийство, което по закон се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Синът на бивш финансов министър и погребален агент бяха задържани за убийство в София

Предвид високата обществена опасност наблюдаващият прокурор е постановил задържане до 72 часа, но вече е изготвено искане за задържането на двамата под стража.

Причина за смъртта на 49-годишния Кирил Русев са две огнестрелни рани в областта на торса и в областта на единия крак, съобщи заместник-градският прокурор и говорител на СГП Христо Кръстев.

Директорът на СДВР Любомир Николов обясни, че убитият е бил поканен в дома на един от извършителите.

„На 4 януари жертвата е поканена в имот на единия от извършителите, където той е бил завързван и тормозен. След това са нанесени и двете огнестрелни рани, които причиняват смъртта на мъжа”, обясни Николов. „Двете лица са тръгнали към Сърбия като са минали прес Стрезимировци. Трупът е бил намерен на следващия ден подготвен за кремация в морга, наета от един от извършителите. Този извършител е гробар по професия, дори същият се беше опитал да кремира лицето посредством неистински акт за смърт, предоставен на погребалната агенция. Действията ни, които бяха бързи, доведоха до откриването на трупа на 49-годишния мъж”, подчерта Любомир Николов.

Основната версия за убийството са финансови отношения. Изследват се няколко оръжия, но все още експертизите не са готови.

Припомняме, че Петър Александров е син на покойния бивш финансов министър Стоян Александров, а другият мъж - Александър Кинов е собственик на погребална агенция.

Жертвата на бруталното убийство Кирил Русев е взел крупна сума пари от Стоян Александров още през 2008 година със срок за връщане от 1 г. и не я е възстановил, включително и на сина му Петър като негов наследник, съобщава „24 часа“.

Дългогодишният спор за парите е в основата на жестокото престъпление, разплетено от МВР и прокуратурата само за часове. За отвличането и убийството на Русев обвиняем е Петър Александров, син на покойния бивш министър на финансите Стоян Александров. Той почина на 24 август 2020 г. След политиката той се занимава с бизнес, включително и с кредитиране. Точно заради това беше обвинен през 2018 г. от прокуратурата, когато свидетели разказаха за високи наказателни лихви, които са им налагани.

Кирил Русев е бил един от клиентите на Стоян Александров. За 306 хиляди щатски долара е договорът между фирма на Стоян Александров и Русев. На него също са му начислявани наказателни лихви, като сумата, която е трябвало да върне, е станала двойна през годините.  За това той е подписвал записни заповеди, но не се е издължил. Споровете за парите се пренасят и след смъртта на бащата. До 4 януари, когато Русев отива на среща със сина му Петър и е убит, а след това и подготвен за кремация с фалшиви документи.

Очаква се Петър Александров и Александър Кинов да се изправят днес пред Софийския градски съд по искането на прокуратурата за постоянна мярка задържане под стража и за двамата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати