Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ученици: Все по-лесно се купуват наркотици около училищата

Закон и ред

Ученици: Все по-лесно се купуват наркотици около училищата

Ученици: Все по-лесно се купуват наркотици около училищата - Tribune.bg
Снимка:

В Благоевград за един месец полицията задържа десет души за разпространение на наркотици. В същото време ученици сигнализират, че около училищата много лесно могат да се намерят както канабис, както и синтетични опиати, съобщи БНТ.

В задържаните е открито различно количество канабис, хероин и амфетамини. А тези наркотици лесно се откриват около всички училища. За това сигнализират ученици от Благоевград. Въпреки ежедневните полицейски операции срещу съхранението и разпространението на наркотични вещества, дилърите стават все повече, а с това расте и броят на клиентите.

Основните жертви са деца, чиито родители са заминали да работят в чужбина, а те оставени под грижите и контрола на баби и дядовци.

Двама ученици от 12 клас в две различни учебни заведения в Благоевград разказват, че неведнъж са получавали оферти, както от дилъри извън училището, така и от техни приятели, които вече са се запознали отблизо със зависимостта от наркотиците.

„Навъртат се. Наблюдавал съм ги покрай бараките, зад оградата, някои стоят отвън и привикват ученици или предварително се разбират по телефона, се обаждат“, обясняват децата. „Доколкото знам, отиват нанякъде, разменят си парите, ръкостискат се с едно пакетче дрога и са готови“, добавят те.

Директорът на националната хуманитарна гимназия в Благоевград Марин Митов нееднократно е подавал сигнали в полицията за продажбата на наркотици в района на училището. В един от случаите, самият той е станал свидетел на сделка.

„Аз ги хванах докато разменят нещо в близост до колата, до която бях паркирал. Просто отидох до колата и ги видях“, недоумява какво се случва той.

Пазарът на наркотици в Благоевград основно е залят с канабис, който и струва по-евтино. Модерна е и синтетичната дрога.

„Предимно марихуана и последно време ми прави впечатление, че има и доста амфетамини. Това са двете основни“, обяснява ученик.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати