Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Удължиха ареста на 18-годишния, откраднал и преобърнал тир след гонка в Бургас

Закон и ред

Удължиха ареста на 18-годишния, откраднал и преобърнал тир след гонка в Бургас

Снимка:

Младежът е обитавал социален дом в Бургас

Районната прокуратура в Бургас задържа за 72 часа 18-годишния Янко Й., обвинен в противозаконно отнемане на товарен автомобил.

Задържаният е автор на зрелищната катастрофа, станала тази нощ, която се размина без жертви и пострадали. Янко откраднал тир, натоварен с 23 тона ламинат. По-късно не се подчинил на полицията при опит да бъде спрян, което наложило преследване из целия град. Накрая младежът катастрофирал на кръстовището край хотел "Мираж", защото на завоя не успял да овладее машината и се преобърнал.

В хода на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в  Бургас. Камионът е отнет чрез използване на техническо средство – контактен ключ. Обвиняемият, който е неправоспособен водач, е подкарал превозното средство, преминавайки по множество улици в града.

Предстои Районна прокуратура Бургас да внесе в съда искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице. Младежът е родом от Средец, но доскоро е обитавал социален дом в Бургас. Криминално проявен, разследван многократно за дребни кражби.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още