Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Условни присъди за трима от групата на Бобокови

Закон и ред

Условни присъди за трима от групата на Бобокови

Снимка:

Тримата се признаха за виновни по делото за опасните отпадъци и сключиха споразумение с прокуртурата

Трима от групата, задържана по делото срещу Пламен и Атанас Бобокови, получиха условни присъди. Това стана възможно, след като се признаха за виновни, сключиха споразумение с прокуратурата и Специализираният съд го потвърди. Разследването по делото с основни обвиняеми Бобокови приключи и скоро ще има обвинителен акт в съда.

Бившият шеф на РИОСВ в Плевен Габриел Савов получава година и половина затвор с 3-годишен изпитателен срок. Бившият управител на „Монбат“ на Бобокови – Васил Богданов получава една години затвор с 3-годишен изпитателен срок. Управителят на една от фирмите, съхранявали опасните отпадъци, Айгюн Еминов е осъден на 2 години затвор с 3-годишен изпитателен срок. Тримата ще платят общо 24 278.54 лв. разноски по делото.

За тримата има наложена забрана да напускат пределите на страната.

През май миналата година прокуратурата повдигна обвинения на действащия тогава зам.-министър на околната среда Красимир Живков, братя Бобокови и другите трима. Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

През септември прокуратурата съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с разследването на Специализираната прокуратура срещу организирана престъпната група.  


Коментари (1)

Иво Ми да вземат да им се извинят за задържането и, за повдигането на обвинения!
22.01.2021 12:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още