Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Установени са 42 хиляди нарушения за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в населените места

Закон и ред

Установени са 42 хиляди нарушения за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в населените места

Установени са 42 хиляди нарушения за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в населените места - Tribune.bg
Снимка:

За предстоящите празници ще бъде създадено реверсивно движение по пътя София - Перник на изхода на София

Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена само към контрол на водачите за скоростни режими. Резултатите са показателни, че след приключването на извънредните мерки хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим. Установени са 42 хиляди нарушения за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в населените места. Това каза главен инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция ГДНП на брифинг.

По думите му тази проверка е била от миналата сряда до 20 май.

„Контролът беше насочен към скоростта. Имаме и водачи, които с ограничение от 50 км/ч. са се движили с над 150 км/ч. В София и Пловдив имаме такива случаи. В Пловдив имахме и засечен водач с около 3 промила алкохол“, допълни той.

„Специализирани полицейски операции ще се проведат на територията на цялата страна, насочени към водачите, употребили алкохол и наркотици, както и тези, които шофират с превишена скорост“, посочи Крушарски.

Що се отнася до предстоящите празници той каза, че Пътна полиция главно ще подпомага движението и при необходимост ще се включва, за да могат гражданите да напуснат градовете и да се придвижват по-лесно и по-безаварийно.

Това е основната задача на колегите, която ще бъде за днес и през почивните дни”, добави Крушарски.

По думите му ще бъде създадено реверсивно движение по пътя София - Перник на изхода на София. Днес и утре ще има две ленти в посока изход и една лента в посока вход. В понеделник ще бъде обратното.

Той посочи, че ремонтни дейности има на виадуктите на АМ „Тракия“ от 11 до 21 км, където движението е в една лента и на АМ „Хемус“ при село Потоп, където движението също е в една лента. Водачите трябва да бъдат особено внимателни в тези участъци, предупреди Крушарски.

„Очакваме много голям брой хора да пътуват и сме подготвени да осигурим безпрепятствено придвижване на хората. Специалните мерки ще се прилагат, ако е необходимо. При нужда ще се изключвват светофарите и колегите ще регулират движението“, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати