Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Уволниха прокурора, който нарече Лозан Панов „п*******чето“

Закон и ред

Уволниха прокурора, който нарече Лозан Панов „п*******чето“

Уволниха прокурора, който нарече Лозан Панов п*******чето - Tribune.bg
Снимка:

„Аз ще Ви освободя Вас от служба. Ще се обадя на п*******чето Лозан Панов да ви отстрани от служба. Е*** съм го в г*** и него“. Реплика на прокуратура Петър Смолички към съдия. Обвинителят от Софийската районна прокуратура, псувал председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов в съдебна зала, е окончателно уволнен, съобщи news.lex.bg.

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) окончателно e потвърдил решението на Прокурорската колегия за освобождаването на Смолички от съдебната система.

Случаят е отпреди две години. На 22 януари 2018 г. Софийският районен съд (СРС) e трябвало да разгледа искане на директора на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ за настаняване на гражданин за задължително лечение по реда на Закона за здравето. 

Около 30 минути след обявения начален час на заседанието в залата влязъл обвинителят Петър Смолички. Съдийката го попитала на какво се дължи закъснението му и дали е в състояние да участва в заседанието, на което получила следния отговор от прокурора: „Идвам късно поради тежка зимна обстановка. От луната идвам. Ще идвам откъдето си искам… В състояние съм да продължа заседанието, както винаги. Не псувам. Само казвам, че мафията управлява България. Фандъкова да изчисти улиците!“.

Делото започнало, било изчетено заключението на вещото лице, според което гражданинът се нуждае от лечение в психиатрия, защото заболяването му е от 2014 г. и с поведението си представлявал опасност за себе си и за околните.

Прокурорът Смолички оспорил заключението на вещото лице с думите: „Да не се приема заключението, защото считам, че С. е нормален човек. Половината народ страда от психични заболявания, тях ли ще настаните?“.

Съдът все пак приел експертизата, което предизвикало негодуванието на Смолички: „Казах да не се приема експертизата! Целият народ е за лудницата“.

Неприемливото поведение на прокурора принудило съдийката да прекъсне заседанието за няколко минути. При възобновяването му, съдия Ангелова констатирала, че „явилият се представител на СРП не е в състояние адекватно да участва в разглеждането на настоящото дело“ и го отстранила с определение. Последвало псуването.

Разглеждането на делото в СРС продължило с участието на друг прокурор.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети