Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. В товарен автомобил на ГКПП "Капитан Петко войвода" са заловени 12 мигранти

Закон и ред

В товарен автомобил на ГКПП "Капитан Петко войвода" са заловени 12 мигранти

Снимка:

Заподозреният за нелегален трафик на хора мъж е на 55 години, от Хасково

12 души са задържани при специализирана полицейска акцията на граничен пункт "Капитан Петко войвода", а трафикантът е 55-годишен българин с криминално минало, предаде БНТ. Задържаните чужденци в момента се намират в миграционния център в Любимец. Сред тях има три семейства с три деца, които са на 2, 3 и 4 години.

11 от задържаните се определят като сирийци, един е посочил, че е иракчанин. За да влязат у нас, те са платили между 2 и 4000 евро. Крайната им цел е била София, а не Западна Европа.

"Влезли са през река Марица с лодки, каналджията ги е превозил с лодки. Задържани са в землището на село Генералово. След като са оставени на брега, са преминали пеша, вървели са по коритото на реката, излизат на пътя, там ги е чакал водачът. Качени са в микробуса в товарното помещение и малко преди да тръгне, е задържан от служителите на Гранична полиция Ново село", обясни заместник-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова. От думите й става ясно, че при рутинна проверка на специализирана операция гранично-полицейският наряд проверява въпросния съмнителен товарен автомобил.

Заподозреният за нелегален трафик на хора мъж е на 55 години, от Хасково.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още