Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Вандали изпотрошиха част от Античния форум в Стара Загора

Закон и ред

Вандали изпотрошиха част от Античния форум в Стара Загора

Снимка:

Форум „Августа Траяна" бе изцяло реновиран през 2014 г.

Сериозно повреден е античния форум на „Августа Траяна" и то от вандали. Посегателство е извършено върху сцената на форума, съобщават от Община Стара Загора.

Уточнява се, че са разковани дъски на сцената, което може да предизвика инцидент с граждани и тяхното нараняване. Има и счупени стъкла, след като по витрините най-вероятно е удряно с твърд предмет.

Инспектори на общината са установили още скъсани и оголени кабели. Те са прекъснали електроподаването, за да обезопасят мястото.

Вандалите са счупили и прожектори на обекта. Действията им са съпроводени със силно замърсяване на района с различни хартиени и пластмасови опаковки.

От Община Стара Загора припомнят, че Античният форум „Августа Траяна" бе изцяло реновиран през 2014 г. по проект „Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция". Общата стойност на инвестицията е близо 4,4 млн. лева, а проектът е финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие". Дейностите обхванаха консервация и експониране на Западната порта и допълнителната външна крепостна стена, Форумния комплекс с аудиториум.

Община Стара Загора призовава жителите и гостите на града да проявят нетърпимост към всички хулигански прояви и да сигнализират за тях на горещия телефон - 0800 157 37, или на телефон 112.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още