Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВАП сезира СДВР и Столична община да пазят реда по време на Луковмарш

Закон и ред

ВАП сезира СДВР и Столична община да пазят реда по време на Луковмарш

ВАП сезира СДВР и Столична община да пазят реда по време на Луковмарш - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка със съобщения в средствата за масово осведомяване  Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Столична община (СО) и Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) да предприемат съответните мерки, свързани с опазването на обществения ред и в защита на правата и здравето на гражданите по време на евентуалното провеждане на т.н. „Луковмарш“.

В съответствие с правомощията си и на основание чл. 145 ал.1 т.6 от Закона за съдебната власт, ВАП сезира кмета на СО и директора на СДВР, в рамките на тяхната компетентност по Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за министерството на вътрешните работи, да предприемат мерки за опазване на приложимите нормативни предписания, с цел опазване на обществения ред и защита на правата на всички граждани в случаи на възникнала опасност по време на евентуалното провеждане на т.н. „ Луковмарш“.

ВАП следва да бъде уведомена за взетите решения и предприетите действия.

За 18-а поредна година в столицата е планирано факелното шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш и организирано от националисти.

Българският национален съюз стои зад Луковмарш, а шествието им тази вечер ще тръгне от пилоните пред НДК и ще бъде под мотото: „Помни миналото, бори се за бъдещето!“.

Против него се обявиха всички политически партии в парламента, както и МВнР. По-рано днес заради „Луковмарш“ започна и шествие „Без нацисти по улиците“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

много Питащ *Против него се обявиха всички политически партии в парламента, както и МВнР. По-рано днес заради „Луковмарш“ започна и шествие „Без нацисти по улиците“.*
Редно е да запитаме и тези *всички* какво им е мнението за:
- събиранията на язовир *Копринка* на привърженици на ОТДАВНА ОТРЕЧЕНА комунистическа идеолигия,дейци на същата - доказани убийци -сатрапи;
- *поклоненията* на същата СБИРЩИНА,поклонници на доказани убийци,на поляните около връх Хаджи Димитър,облечени и накичени с *невинни ,бийци* като Сталин,гошо тарабата,геварчо и по-новия - путлер;
- денонощната охрана и съвсем естествено - паричките,изсипвани за *паметника* на една окупационна армия,донесла безброй зли,ограбила златния резерв и държавния архив на България.
12.02.2022 17:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати