Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВАП сезира Йорданка Фандъкова и Асен Личев за депото за отпадъци „Враждебна“

Закон и ред

ВАП сезира Йорданка Фандъкова и Асен Личев за депото за отпадъци „Враждебна“

Снимка:

Заместникът на главния прокурор при ВАП Десислава Пиронева се срещна с граждани от ИК на кв. „Враждебна“

Върховна административна прокуратура сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета на София да осъществят контрол на дейността на депо за отпадъци „Враждебна“.

Във ВАП е образувана преписка по сигнал от Инициативен комитет на жителите на квартала, в която гражданите изразяват недоволство от експлоатацията на сметището, намиращо се на територията на столичния квартал.

В сигнала са изразени искания за незабавно прекратяване на дейността на депо „Враждебна“, в което според инициативния комитет се съхраняват отпадъци от всякакъв вид, рекултивиране на терена и почистване на отпадъците, пластмасата и др.

В защита на държавния и обществения интерес ВАП сезира компетентните органи с оглед осъществяване на ефективен контрол за защита на околната среда и човешкото здраве при управление на отпадъците.

До ВАП в кратък срок следва да бъдат изпратени доклади, в които да са отразени резултатите, нарушенията на съответните нормативни и други актове, предприетите мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях, както и наложените санкции.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още